Xinhua-commentaar: zet de vleugels van technologie in kinderdromen.

- Jun 02, 2018-

"We moeten wetenschap en technologie een aantrekkelijke baan maken, een carrière waar kinderen respect voor hebben en waar ze naar verlangen, en de vleugels van technologie voor kinderdromen." De sympathie van generaal secretaris Xi Jinping op de negentiende academicusconferentie van de Chinese Academie van Wetenschappen en de veertiende bijeenkomst van academici van de Chinese Academie van ingenieurs hebben diepe sympathie gewekt.


De bloei van wetenschap en technologie is de welvaart van het land en de sterke natie van wetenschap en technologie. De enige manier om te innoveren is om mensen te krijgen, alleen het wetenschappelijke en technologische team zal opvolger zijn, de toekomst van wetenschap en technologie in het moederland zal samenkomen en de enorme sterrenhemel van de wetenschap kan schijnen. Als elk kind een passie heeft voor wetenschap en technologie en naar wetenschap verlangt, is het niet alleen een persoonlijke zegen, maar ook een nationale zegen.


De wereld van kinderen is nooit zonder dromen. Veel wetenschappelijke uitvindingen zijn een echo van kinderdromen. Als je de kinderen ziet luisteren naar het verhaal van opa's verhaalvertelling door academici, juichen honderden leerlingen een ruimteples toe, en je zult zeer tevreden zijn.


Nieuwsgierigheid is de moeder van de wetenschap, en goede verbeelding maakt een schitterende droom. Om de belangstelling van kinderen voor wetenschap te stimuleren, moeten we eerst de "honderdduizend redenen" in hun gedachten bewaken. Einstein speelde met het kompas en Tsien Hsueshen dacht aan de papieren pijlen. Elke eigenzinnigheid kan een opstap zijn naar de hal van de wetenschap. In het leven van vandaag zijn wetenschap en technologie overal, we zijn meer nodig en meer nodig om kinderen meer wetenschappelijke inspiratie te geven, meer wetenschap en technologie te bieden, de vleugels van de ideologische lucht te laten stijgen en de verre toekomst van enthousiasme te verkennen.


"De kunst van het onderwijs ligt niet in het aanleren van vaardigheden, maar in motiveren, opwinden en inspireren." De Duitse opvoeder Di Da Hui heeft het ooit gezegd. De kwaliteit van de wetenschap kan niet worden verwaarloosd. Sinds vorig jaar zijn er bètaklassen opgezet in basisscholen in ons land. Dit is bedoeld om het creatieve vermogen en het praktische vermogen van kinderen te cultiveren, en laat kinderen op een wetenschappelijke manier meer mogelijkheden verkennen, wat een nuttige verkenning is.


Laat wetenschap en technologie werken, het wordt een aantrekkelijke baan en cultiveer de hele samenleving om de wetenschap te respecteren en wetenschappelijke waarden te waarderen. Door de obstakels van institutionele mechanismen en de bescherming van intellectuele eigendomsrechten bij wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten te doorbreken, moeten we talenten ontwikkelen op de juiste plaatsen en hun lang vruchtbare bodem ontwikkelen.


"Wat is jouw ideaal?" "Om een wetenschapper te zijn!" Ik hoop dat er in de toekomst meer kinderen kunnen dromen die uitkomen.


Een paar:The Girl nam haar 80-jarige pleegmoeder mee naar de Graduate School Volgende:Acryl pennenhouder displaystandaard