Wat Is acryl

- Sep 10, 2016-

4thAugustus 2016, is dit mijn eerste werkdag in Shenzhen Tinya. Dit is een totaal nieuwe rol in mijn leven en deze baan is een nieuwe uitdaging voor mij.

Het eerste ding is voor mij om te bestuderen wat is acryl zoals Tinya een fabrikant van acrylaat producten is. Nu laats studeren dit onderwerp samen.

De term quot; acrylicquot; wordt gebruikt voor producten die een stof die is afgeleid van acrylzuur of een verwante verbinding bevatten. Het wordt meestal gebruikt voor het beschrijven van een heldere, glas-achtige kunststof bekend als poly(methyl) methacrylaat (PMMA). PMMA, een afkorting voor acryl glas, heeft eigenschappen waarmee u gemakkelijker een betere keuze voor vele producten die anders zou kunnen worden gemaakt van glas. Er zijn twee basistypen: geëxtrudeerd en gegoten.

Typen

Geëxtrudeerd acrylaat is gemaakt door middel van een proces waarin de vloeibare kunststof wordt geduwd door rollen, die druk er in bladen als het afkoelt. Dit is een relatief goedkope proces, maar de resulterende bladen zijn zachter dan gegoten acrylaat, kunnen kras gemakkelijker en onzuiverheden kunnen bevatten. Geëxtrudeerd acrylaat is nog algemeen beschouwd als goede kwaliteit, en is meestal de meer voorkomende vorm ter beschikking gesteld op de markt.

Cel gegoten acryl neiging van worden van hogere kwaliteit dan geëxtrudeerd, maar het #39; s ook duurder. In cel gieten, zijn losse vellen gemaakt door te drukken op de vloeibare kunststof tussen stukken van een schimmel, vaak gemaakt van glas, die vervolgens is overgenomen door een geleidelijke proces verwarming. Het resulterende blad is sterker dan geëxtrudeerde acrylaat. Dit type wordt vaak gebruikt voor aquaria, prijzen en andere producten waarvoor vormgeven ofmachinale bewerkingvan het eindproduct.

Voordelen

Veel verschillende producten zijn gemaakt van acryl, met inbegrip van Douchedeuren, Bad kasten, Vensters en dakramen. Het is vele malen sterker dan glas, waardoor het veel meer slagvast en dus veiliger. Vallen tegen een douche deur zal niet waarschijnlijk breken, bijvoorbeeld; honkballen die anders door glazen ramen crashen zou zal in de meeste gevallen gewoon stuiteren acryl windows. Ook isoleert het beter dan glas, potentieel besparen op de stookkosten.

Acryl glas is ook zeer duidelijk, waardoor 92% van het zichtbare licht doorlaat het. Zeer dik glas hebben een groene tint, terwijl acryl duidelijk blijft. Het weathers ook goed, houden de helderheid door de jaren heen zonder draaien geel of breken bij blootstelling aan zonlicht gedurende een lange periode van tijd.

Een ander voordeel van acrylverf is dat het slechts de helft zo zwaar als glas. Dit maakt dit materiaal beter handelbaar, en maakt het een betere keuze voor projecten waar gewicht is een probleem. Het kan ook worden gezaagd, overwegende dat glas er gescoord moet worden.

Vrijwel alle grote openbare aquaria bouwen nu display tanks uit ditthermoplast, en het wordt vaak gebruikt in veel andere gebouwen. Wanneer dit materiaal is iets meer dan 1 inch dik (ongeveer 25 mm), is het Kogelwerende; de presidentiële autocolonne, de paus #39; s stand-voertuig teller behuizingen en drive-in venster bijlagen alle functie bullet-resistente acryl. Het wordt gebruikt voor vliegtuig windows zo goed.

Vormgeving

Een unieke eigenschap van deze thermoplast is haar vermogen om te worden gevormd. Geëxtrudeerd acrylaat is niet zo sterk als cel cast, en heeft de neiging om barsten of splinteren wanneer wordt machinaal, dus de meeste kwaliteitsproducten met een hogere zijn gemaakt van gegoten acryl. Structuren kunnen ook worden gedaan met geen naden, als teststoflassenop moleculair niveau eigenlijk quot; meltsquot; naden in één stuk van massief materiaal. Naden zijn gelast en goed gepolijst zijn onzichtbaar.

Misvattingen en nadelen

Er zijn enkele misvattingen over acryl, namelijk dat het yellows, draait broos en scheuren na verloop van tijd. Hoewel dit waar is van goedkope vormen van kunststof zou kunnen zijn, is het niet zo met acryl. Als verzorgd, kan dit materiaal blijven nieuwe op zoek naar enkele tientallen jaren, ongeacht leeftijd of blootstelling aan de zon. Sommige mensen bang dat het te gemakkelijk krassen, maar in tegenstelling tot glas, krassen kan worden afgeslepen uit.

Voor al haar voordelen, zijn er twee nadelen van acryl: het is duurder dan glas, en als aan een directe vlam wordt blootgesteld, het zal smelten en uiteindelijk branden. Branden releases giftige dampen, zodat veiligheid voorzorgsmaatregelen moeten altijd worden genomen wanneer het wordt verminderd met machtshulpmiddelen of gebogen met behulp van de warmte. Wanneer het niet goed wordt verzorgd of wanneer inferieur acryl wordt gebruikt, het kan krassen veroorzaken op en ten onrechte gemaakt gewrichten zeer zichtbaar zijn.

ABS Lipstick organisator


Een paar:Mijn nieuwe leven In Tinya In 2016 (II) Volgende:Mijn nieuwe leven In Tinya In 2016 (1)