Ons arresteert 74 In Global Email Scam Crackdown

- Jun 12, 2018-

Ons arresteert 74 in Global Email Scam Crackdown

      De VS heeft 74 mensen gearresteerd, waaronder bijna 30 in Nigeria, als onderdeel van een poging om oplichtings-e-mails van e-mail te bestrijden.

Het zei dat de arrestaties een gecoördineerde hardhandig optreden weerspiegelen tegen mensen die correspondenten ervan overtuigen om geld voor frauduleuze activiteiten over te maken. De vs zeiden dat dergelijke oplichting heersend was en beloofden om daders na te streven ongeacht waar ze zich bevonden. Autoriteiten zeiden dat ze beslag hadden gelegd of meer hadden verstoord $ 16 miljoen sinds januari.

De inspanning, waarbij lokale en federale wetshandhavingsinstanties betrokken waren, richtte oplichters die mensen misleiden om geld over te maken, bijvoorbeeld door zich voor te doen als een zakenpartner of collega. In één geval beweerden de vs dat twee Nigerianen die in dallas woonden, zich als een vastgoedverkoper gedroegen. bij het aanvragen van een overschrijving van $ 246.000 van een vastgoedadvocaat. Ook gingen agenten achter geldmuizen aan die bedelen of onwetende medeplichtigen die het geld van de slachtoffers ontvangen en het overdragen zoals voorgeschreven door de fraudeurs.

Verstoren en ontmantelen

De VS zeiden dat arrestaties plaatsvonden in de Verenigde Staten, Nigeria, Canada, Manuritius en Polen. Eén man werd in 2016 uitgeleverd aan de VS vanwege zijn rol in een regeling die naar verluidt 2,6 miljoen dollar wilde nemen. In januari pleitte hij schuldig aan fraude en identiteitsdiefstal.

FBI-directeur christopher wray, wiens bureau de operatie heeft gefinancierd en gecoördineerd, zei: deze operatie toont de betrokkenheid van de FBI bij het ontwrichten en ontmantelen van criminele ondernemingen die Amerikaanse burgers en hun bedrijven targeten. De FBI zei dat mensen meer dan 3,7 miljard dollar hebben verloren sinds het begon te volgen het probleem via zijn klachtencentrum voor misdaad op het internet.

De verwoestende effecten die deze zaken hebben op slachtoffers en slachtoffers, hebben niet alleen invloed op de individuele business maar ook op de wereldeconomie, aldus de VS.         

Een paar:De make-updoos Volgende:Angelina Jolie bezoekt Mosul in Irak om zich te concentreren op het reconstructieproces