Tolerantie is een deugd

- Mar 24, 2018-

Tolerantie is een deugd

Er is een oud gezegde: 'iemand die niet tolerant is, is ongeschikt om tolerant te zijn ten opzichte van anderen'. In ons leven kan niemand ontkomen aan het maken van fouten. Moeten mensen die fouten maken echter voor altijd worden opgepept? Het antwoord is zeker negatief, iedereen verdient een tweede kans na een fout gemaakt te hebben.

Tolerantie kan ons vele voordelen opleveren. Ten eerste kan tolerantie onnodige misverstanden voorkomen. Verschillende mensen hebben verschillende meningen, soms kunnen we wat droevige zaken tegenkomen of zelfs onaanvaardbaar gedrag in onze sociale interactie. Als we in het standpunt van andere mensen kunnen staan en tolerantie tonen kan ons gelukkig maken. Als we altijd het wangedrag van anderen in gedachten houden, kunnen we ons boos voelen. Maar als we tolerant worden, zal het geluk geleidelijk aan ons worden.

Kortom, tolerantie is een belangrijk facet van sociale omgang. Als je het gedrag en het perspectief van anderen probeert te begrijpen, kun je veel problemen en conflicten vermijden, waardoor het rustiger wordt.

Een paar:Een korte introductie van mezelf Volgende:Hou van jezelf