The Influence Of International Financial Crisis

- May 16, 2018-

In Europa zijn de veranderingen echter diepgaand en blijvend. Het was de eerste grootschalige economische crisis sinds de invoering van de euro aan het einde van de jaren negentig, die bijna leidde tot de ineenstorting van de Europese monetaire sector. Italië en Spanje verloren bijna hun markten voor overheidsschuld in 2011-12, en Griekenland heeft deze stap gezet in 2015. Na veel aarzeling heeft de eurozone in 2012 eindelijk het Europees stabiliteitsmechanisme ingesteld om de crisis het hoofd te bieden, het zijn grote openbare financiële steunfondsen en heeft de Europese complexe project van de bankfederatie, zal het ontwerp het bancaire toezicht van het nationale niveau naar het niveau van de eurozone leiden. Deze diepere integratie is ook een belangrijke factor in het besluit van de Britse regering om haar EU- lidmaatschap voor te leggen aan een referendum.   Brexit is onderweg, en wat er ook gebeurt, de EU zal nooit meer hetzelfde zijn.

Globaal gezien lijkt de crisis het tempo van grensoverschrijdende handel en economische globalisering te hebben vertraagd. Maar recente gegevens suggereren dat het effect tijdelijk kan zijn. Als dat zo is, zal de wereld de crisis van 2008 grotendeels overleefd hebben. vroeg om te zeggen.


Een paar:World Book and Copyrights Day Volgende:Eén gordel en één weg opent een nieuw pad voor landen om gemeenschappelijke ontwikkeling en welvaart te bereiken