Het is beter om een man te leren vissen dan hem vis te geven

- Mar 28, 2018-

Het is beter om een man te leren vissen dan hem vis te geven

We zijn allemaal bereid om anderen te helpen, maar het is ook nodig om anderen met wijsheid te helpen . . Als we anderen blindelings helpen, lijkt het erop dat het iemand helpt, eigenlijk doet het hen pijn.

Er was eens een man aan het verhongeren, dus zijn buurman gaf hem wat vis en redde hem voorlopig van de honger. Na een paar dagen was hij klaar met het eten van de vis en opnieuw had hij honger. Later begon zijn buurman hem te leren vissen en vanaf nu zal hij nooit meer honger lijden.

Dit verhaal vertelt ons dat het niet genoeg is om anderen te helpen het probleem op te lossen, maar heeft hem ook de weg gewezen om het probleem op te lossen, dus de volgende keer dat hij hetzelfde probleem opnieuw ontmoette, kan hij afhankelijk zijn van hun vermogen om op te lossen, of zelfs de lijnen.

Voor een voorbeeld van het gewone leven, veel ouders verwennen hun kinderen, laten ze thuis nooit huiswerk doen of andere dingen doen, maar op een dag moet het kind hun ouders verlaten om zelfstandig te wonen, als de ouders hun vermogen niet hebben ontwikkeld onafhankelijk van jongs af aan, maar help ze om alles goed te doen, en daarna, totdat ze in het sociale leven zijn gegaan, is hun aanpassingsvermogen zwakker dan andere.

Dus, nogmaals, we gaan vandaag focussen op ons onderwerp, het is beter om een man te leren vissen dan hin fish te geven.

Een paar:Tegenspoed leidt tot succes Volgende:Acryl Is overal