Wordt openbaar geld gestort op een privé-rekening voor bewaring of corruptie?

- May 15, 2018-

In 2017 vervolgt ons ziekenhuis een zaak van een financiële ambtenaar in staatsbezit die staatsbezit verduisterde. Het is mij duidelijk dat tijdens de rechtszaak de beschuldiging en verdediging draaiden rond de vraag of de verdachte het doel heeft om illegaal de staatseigendom te bezitten, of het gedrag ervan moet worden bewaard of als een misdaad van verduistering moet worden beschouwd.

Verdachte Li Hua was vroeger de financieel controleur van een staatsbedrijf in Hunan. In 2009 instrueerde Hhol, de algemeen directeur en wettelijke vertegenwoordiger van het bedrijf, zijn ondergeschikte bedrijf om een 290 duizend yuan van publiek geld op te zetten in naam van gastvrijheid. Het werd privé afgeleverd op de privé-rekening van Li Hua om te worden gestort op de privérekening van Li Hua. Het was handig voor hem om zijn persoonlijke account te nemen en Li Hua beval om in totaal 149 duizend yuan goud te kopen, wat een totaal van 149 duizend yuan waard was, in openbare fondsen, en gestort in de verzekering van het bedrijf. In het kabinet is het klaar om te worden gebruikt voor geschenken en relaties. Later, Huo Sheng vroeg Li Hua geleidelijk 150 duizend yuan van zijn privérekening voor zijn uitgaven terug te trekken. In 2011, Huo Sheng overgedragen van het bedrijf om te gaan met de resterende 140.000 yuan en 26 stuks goudwaren, heeft geen enkele rekening van Li Hua gegeven, noch gemeld aan de eenheid. In 2013 droeg Li Hua 140 duizend yuan van openbaar geld over naar de rekening van haar man om een huis te kopen en nam het gouden instrument van de bedrijfsbrandkast en gaf het aan haar moeder voor bewaring. Allemaal rapporteerden ze niet aan het bedrijf. In 2016, toen hij de leiding had over het onderzoek, nam Li Hua het initiatief om bovenstaande feiten te verantwoorden en betaalde het geld terug.


Een paar:Facebook's 583 miljoen Fake Accounts-account voor meer dan een kwart van actieve gebruikers Volgende:De hemel helpt diegenen die zichzelf helpen