Acryl Tank VS Glas Tank

- Dec 06, 2016-

Acryl is makkelijk om krassen te krijgen. De tank kan worden gekrast door scherpe of grove dingen.

Glas is erg moeilijk te krabben. Krasglas vereist meestal een relatief hard materiaal en een aanzienlijke hoeveelheid druk.

 

Acryltanks zijn lichter dan glazen tanks. Dit betekent dat als je een acrylaatentank om een of andere reden moet verplaatsen, het veel makkelijker zal zijn.

Glas is dikker en derhalve zwaarder dan acryl. Een glazen tank zal vaak 4-10 keer zo veel wegen als een acryl tank van hetzelfde volume.

 

Een scherpe impact zal kraken - of in extreemgevallen verbrijzelen - een glazen tank of tenminste een zijde.

Hoewel een zeer scherpe impact een stuk acryl zal breken of verbrijzelen, is de hoeveelheid kracht die nodig is voor deze schade veel groter dan bij een glazen tank.

 

Acryl heeft bijna dezelfde index van breking als water. Dit betekent dat wanneer u een vis in een acryltank ziet, het licht slechts een of twee keren gebogen is. Hierdoor is de enige vervorming die je waarschijnlijk ziet zien dat de vis iets verkeerd is geplaatst, maar de grootte en de kleur zijn waar.

Glas heeft een andere brekingsindex dan water. Dit betekent dat als het licht door de lucht gaat, dan is het glas, dan het water om een vis te springen en terug te krijgen door het water, dan is het glas, dan de lucht, vier keer gebogen. Elke keer als het licht gebogen is, wordt het beeld vervormd. Kleuren zijn niet helemaal waar, de positie is niet helemaal nauwkeurig, de grootte kan licht worden vervormd. Hoe dikker het glas is, hoe meer uitgesproken deze fouten worden. Dit betekent dat in tanks met bijzonder dikke muren de vis aanzienlijk vervormd kan worden.


Veel soorten acryl zullen geel worden met leeftijd, vooral als ze onder een volledig spectrum licht worden gehouden of blootgesteld zijn aan direct zonlicht.

Glas behoudt de duidelijkheid over de tijd.


Acryltanks hebben de neiging om duurder te zijn dan glazen tanks. Mier is vaak te wijten aan de verzending. In veel gevallen kost het minder om de acryltank te maken, maar de acryltank heeft meer zorg en inspanningen nodig bij de fabrikanten en shippers tijdens het transport .

Glas is makkelijker te verzenden en vereist minder gespecialiseerde gereedschappen om mee te werken, zodat glazen tanks vaak minder duur zijn dan acryltanks.

Een paar:Bedrijf introduceren Volgende:De basisrol van de sieraden