Wat zijn de belangrijkste classificaties van acrylproducten

- Nov 15, 2018-

Wat zijn de belangrijkste classificaties van acrylproducten?

Er zijn veel soorten acrylplaten:

Gewone platen zijn: transparant bord, geverfd transparant bord, melkwit bord, kleurenbord;

De speciale platen zijn: badkamervloer, wolkenbord, spiegelpaneel, stoffen bord, holle plank, slagplaat, vlamvertragende plaat, superlijtplank, loopvlakplank, matboard, parelpaneel, metalen effectbord, etc.

Verschillende uitvoeringen, verschillende kleuren en visuele effecten om aan steeds veranderende eisen te voldoen.

1. Acrylplaat wordt verdeeld in gietende raad en uitdrijvingsraad volgens het productieproces. Volgens de transmissie, kan het in transparant raad, doorzichtige raad (met inbegrip van transparante raad van vervende raad), kleurenraad (met inbegrip van zwart-wit en kleurenraad) worden verdeeld; Slagplaat, anti-ultraviolette plaat, gewone plaat en speciale plaat zoals hoge impactplaat, vlamvertragende plaat, matte plaat, metalen plaat, hoge slijtplaat, lichtgeleiderplaat, etc.

A: Gietplaat: hoog moleculair gewicht, uitstekende stijfheid, sterkte en uitstekende chemische weerstand. Daarom is het geschikter voor het verwerken van grote uithangborden, die betrekkelijk lang is in het verwekingsproces. Dit blad wordt gekenmerkt door kleine batchverwerking, onvergelijkbare flexibiliteit in kleursysteem en oppervlaktetextuureffecten en complete productspecificaties voor een verscheidenheid aan speciale toepassingen.

B: Extrusieplaat: in vergelijking met de gegoten plaat heeft de geëxtrudeerde plaat een lager molecuulgewicht, een iets zwakkere mechanische eigenschap en een hogere flexibiliteit. Dit kenmerk is echter van voordeel voor buig- en thermovormwerkwijzen met een kortere verwekingstijd. Het is voordelig voor verschillende snelle vacuümvormen bij het verwerken van platen met grote afmetingen. Tegelijkertijd is de diktetolerantie van de geëxtrudeerde plaat kleiner dan die van de gegoten plaat. Omdat de extrusieplaat op geautomatiseerde wijze in massaproductie wordt geproduceerd, zijn de kleur en specificaties onhandig om te kunnen worden geconditioneerd, zodat de diversiteit aan productspecificaties beperkt is.

2, acryl heeft ook een soort gerecycled materiaal recycling board is het gebruik van gerecycled acryl trim, na thermische degradatie om gerecycled MMA (methyl methacrylaat) monomeer te verkrijgen, en vervolgens verkregen door chemische polymerisatie. Na een rigoureus proces kan het zuivere MMA-monomeer worden teruggewonnen en is er geen verschil in kwaliteit van het nieuwe synthetische monomeer. Het geproduceerde afbraakmonomeer is echter niet van hoge zuiverheid en de kwaliteit en prestaties ervan zijn slecht nadat het vel is gevormd.

Samenvatting: De geëxtrudeerde plaat bestaat uit korrelige grondstoffen, die na oplossen op hoge temperatuur worden geëxtrudeerd en de gegoten plaat wordt direct gegoten door MMA-monomeer (vloeistof). Hoewel de geëxtrudeerde plaat plat en glad is, wordt deze gevormd tijdens de vorming van het ruwe materiaal van de pellet. De aggregatie voltooien. Bij verwerking tot plaatmetaal zijn de structuur en prestaties zwak en is het niet geschikt als materiaal voor signalisatieproducten buitenshuis. Het is alleen geschikt voor producten binnenshuis, zoals kristallen of producthouders.

Aangezien de meeste geëxtrudeerde platen bovendien niet de functie hebben van het voorkomen van ultraviolette stralen, is de levensduur van het buitengebruik niet dezelfde als die van de gegoten plaat, zal de kleur geleidelijk vervagen en zal deze gemakkelijk bros worden gebroken. Het gegoten vel wordt structureel gepolymeriseerd tijdens de verwerking van het vel, met de toevoeging van UV-absorptiemiddelen, die een extreem hoge sterkte en UV-functie hebben. De buitenlevensduur is meer dan 5 jaar en zelfs 10 jaar. De kleur is altijd helder en nieuw tijdens gebruik.


Een paar:No Volgende:Hoe te kiezen voor hoge kwaliteit acryl producten