Classificatie van acrylplaten

- Jun 20, 2018-

Classificatie van acrylplaten


Verschillende prestaties, verschillende kleuren en visuele effecten om aan de steeds veranderende eisen te voldoen.

1. De acrylplaat is verdeeld in een gietbord en een extrusieplaat volgens het productieproces. Afhankelijk van de transmissie, kan het worden onderverdeeld in een transparant bord, een doorschijnend bord (inclusief een transparant bord van een verfbord), een staalplaat (inclusief een zwart-wit en een kleurenbord); Slagplaat, anti-ultraviolette plaat, gemeenschappelijke plaat en speciale plaat zoals hoge impact plaat, vlamvertragende plaat, frosted plaat, metalen effect plaat, hoge slijtage plaat, lichtgeleider plaat enzovoort.

A: Gietplaat: hoog moleculair gewicht, uitstekende stijfheid, sterkte en uitstekende chemische weerstand. Daarom is het meer geschikt voor het verwerken van grote uithangborden en is de tijd iets langer in het verzachtingsproces. Dit soort plaat wordt gekenmerkt door kleine batchverwerking. Het heeft een ongeëvenaarde flexibiliteit in termen van kleursysteem en oppervlaktestructuureffecten, en de productspecificaties zijn volledig en worden gebruikt in verschillende speciale toepassingen.

B: Extrusieplaat: in vergelijking met de gegoten plaat heeft de geëxtrudeerde plaat een lager molecuulgewicht, een iets zwakkere mechanische eigenschap en een hogere flexibiliteit. Deze functie is echter bevorderlijk voor buig- en thermovormverwerking, de verzachtingsduur is korter. Wanneer het gaat om platen van groot formaat, is het gunstig voor allerlei soorten snel vacuümzuigen. Tegelijkertijd is de diktetolerantie van de geëxtrudeerde plaat kleiner dan die van de gegoten plaat. Omdat het extrusiebord een geautomatiseerde productie met groot volume is met onaangename kleuren en specificaties, is de diversiteit aan productspecificaties beperkt.

2, er is ook een soort van acryl genaamd back-materiaal regeneratie boord is het gebruik van gerecycled acrylschroot, na thermische afbraak van hernieuwbare MMA (methylmethacrylaat) monomeer, en vervolgens verkregen door chemische polymerisatie. Na een rigoureus proces kan zuiver MMA-monomeer worden teruggewonnen. Er is geen verschil in kwaliteit met het nieuw gesynthetiseerde monomeer. De geproduceerde gedegradeerde monomeren zijn echter niet van hoge zuiverheid. Nadat het vel is gevormd, zijn de kwaliteit en prestaties slecht.

Samenvatting: Extrusieplaten gebruiken korrelige grondstoffen en worden geëxtrudeerd bij hoge temperaturen voordat ze worden geëxtrudeerd. De gietplaat wordt direct gegoten met MMA-monomeer (vloeistof). Hoewel de extrusieplaat relatief glad van vorm is, wordt deze gevormd wanneer de pellets worden gevormd. Om de polymerisatie te voltooien. Bij de verwerking tot een plaat zijn de structuur en prestaties zwak en het is niet geschikt als materiaal voor buitenidentificatieproducten en is alleen geschikt voor binnenproducten zoals kristallen of productondersteuningen.

Omdat de meeste geëxtrudeerde platen bovendien geen UV-bescherming hebben, is hun gebruiksduur buiten niet hetzelfde als de gietplaat. De kleur zal geleidelijk vervagen en zal gemakkelijk broos worden totdat deze breekt. Gieten bord is om structurele polymerisatie te voltooien in het proces van plaatbewerking, het toevoegen van UV-absorptiemiddelen tijdens het proces, met een hoge sterkte en UV-functie, outdoor levensduur van maximaal 5 jaar of zelfs 10 jaar, tijdens gebruik, de kleur is helder als nieuwe.


Een paar:Acryl schermstandaard, acryl sieraden displaystandaard Volgende:3D Spiegel Home Decoratieve Acryl Muurstickers